søndag 13. februar 2011

Gratis bok fra Joshua Jay: UnderOver

Er du nysgjerrig på tryllekunst? Er du tenåring og usikker på om den magiske verden er noe for deg? Ja, da må du lese denne boken. Er du en mamma eller pappa, en besteforelder eller tante som ser at ditt barn vil bli tryllekunstner, og du sier til deg selv: hjelp, hva nå? Ja, da er dette boken for deg.

UnderOver er skrevet for de under 18 som vil bli tryllekunstnere, og for de over 18 som vil ha råd til å hjelpe den unge på rett vei inn i tryllingens krinkelkroker. Boken er skrevet av en veldig ung mann. Han er ennå ikke fylt 30, men han har rukket å skrive 12 bøker, holde foredrag i 18 land før han fylte 19 år og er fast spaltist i MAGIC. Han heter Joshua Jay.

Du skal ikke forsøke å bli som ham, sier Joshua Jay. Du skal være akkurat den du er. For da er du best. Er du tretten år og tryller, ja, da er du tretten år og tryller. Derfor skal du ikke gjøre BH-trickset på middelaldrende damer og trylle frem sigaretter! Du skal møte magien med den alderen og de interessene du har. Hvorfor ikke trylle med legoklosser hvis du er både glad i lego og tryllekunst?

Det finnes mange dårlige råd. Det finnes månge gode råd også, men dessverre er det ikke alle som deler av det de har lært. Men det vil Jay gjøre noe med. Han vet hvor viktig det er å lese tryllebøker for å få kunnskap - han har selv en samling på 8000 bøker. Han vet hvor viktig det er å ha på pen dress foran et publikum, særlig når man er flau over tannreguleringen. Han har lært å snakke pent til folk, lært hvilke vitser som er gode og hvilke du aldri bør ta i din munn. Og han vet også hvilke tricks du bør lære deg. Alt dette forteller han deg.

Bør mor eller far bekymre seg? Ikke så mye, sier Jay. Fra trylling lærer man mye nyttig som kommer godt med senere i livet. For å nevne noe, sier han, lærer den unge tryllekunstneren seg  å være sammen med de voksne, at man kan lære av andre og selv lære bort. Den unge vil trenes i å tilegne seg kunnskaper via tung litteratur og får oppøvet sine engelskferdigheter. Ved å delta på kongresser og konkurranser, lærer man seg å sette seg mål og arbeide mot dem. Mestring er et nøkkelord. Tjener den unge magikeren penger, er det rimelig at han, eller hun, betaler for deler av bensinen når foreldrene kjører. Samtidig er det helt rimelig at foreldrene er sjåfører, scenearbeidere og oppmuntrere i tillegg til å se til at den vordende magiker gjør lekser. Joshua Jay har selv gått på universitet og studert fransk litteratur. Utdannelse skal alltid komme først, understreker han. Med andre ord er det mye her som både tenåringen og foreldrene vil sette pris på å lese. Boken skal bane vei og er ment å gi trygghet.

Dette er en sympatisk bok skrevet av en enda mer sympatisk mann som vil deg og dine vel. Joshua Jay har ikke skrevet boken for å tjene penger, ei heller bli kjent. Boken er helt gratis! Du kan laste den ned gratis fra følgende side: http://www.vanishingincmagic.com/ Du får beskjed om å logge deg inn med et passord du lager der og da. Samtidig får du tilgang til en rekke tricks, bøker, plakater og DVDer til salgs for tryllekunstnere.

Jeg skal fortelle mer om hans bok under magisk bibliotek på min hjemmeside om ikke lenge. Snart  vil jeg på bloggen introdusere deg for et magisk brorskap grunnlagt av den store Harry Houidini. Foreningen som jeg selv er medlem av, heter Society of American Magicians og utgir tidsskriftet MUM. Dette og mye mer får du snart lese om her på bloggen.

God fornøyelse!

Hilsen
Kristine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar