lørdag 26. februar 2011

The Alpha Deck

Richard Sanders har skapt en sterk trippeleffekt med kort, som jeg nettopp har skaffet meg fra Pegani. "The Alpha Deck" er navnet. Tilskueren deler kortleken i to, beholder halvparten selv, mens du tar den andre halvparten. Kortene spres så ut på bordet, med forsiden ned. Deretter velger man et kort hver. Trippeleffekten som nå innledes, er som følger:

Effekt 1
De valgte kort vendes om ... og vips: de utgjør et par i ess, spar ess og kløver ess!

Effekt 2
Prosessen gjentas, og et nytt sammentreff skjer. Denne gang er det hjerter ess og ruter ess som utgjør det nye par. Den statistiske sannsynlighet for to slike sammentreff like etter hverandre, er svært liten, ikke minst når man vuderer sannsynligheten opp mot det som nå skjer:

Effekt 3
Du og tilskueren snur nå de resterende kort om - alle er blanke!

Vurdering
The Alpha Deck opererer med en enkel modus operandi. Instruksjonsheftet, som er på 10 sider, er lettlest, og teksten er forsynt med illustrerende fotografier. Du får ingen presentasjonstekst som følger med trikset, så den må du lage selv. Men temaet er ganske åpenbart: her dreier det seg om merkelige sammentreff som fullstendig bryter naturvitenskapens yndling, nemlig loven om årsak og virkning. En mentalist med sans for Jung og parapsykologi, ville sagt at slike merkelig sammentreff som "The Alpha Deck" muliggjør, er regulert av synkronitetsloven, som du finner mye om på nettet. Så det er ikke vanskelig å finne holdepunkter for et interessant manus knyttet til "The Alpha Deck".

Nick Trost
Er du interessert i å lese mer om merkelige sammentreff med kort, vil jeg anbefale to bøker av Trost:

Trost: The Card Magic of Nick Trost. L&L Publishing 1997.
Trost: Subtle Card Creations. Volume 1. H&R Magic Books 2008.

Hilsen

Kristine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar