lørdag 5. mars 2011

John Bannon: Six Impossible Things

John Bannon er mannen som på 90-tallet tok trylleverdenen med storm med korteffekter som "Strangers Gallery" og "Twisted Sisters". Nå er han ute med et hefte på 63 sider der han presenterer 6 effekter som vil ta pusten fra de fleste, alle så å si selvvirkende.

Four-Fold Foresight

Hvis du har drømt om å kunne gjøre en umulig forutsigelse i fire sekvenser, der den etterfølgende sekvens er sterkere enn den forutgående, og hvor den siste representerer en sluttakkord som gir publikum frysninger nedover ryggen, er trikset "Four-Fold Foresight" det beste du noensinne kommer til å gjøre. Jeg har utviklet en rutine med utgangspunkt i Bannons tekst, men  gjort en vri der jeg bruker "Gypsy Card" fra Card.Sharks for å skape stemning. Med et tent stearinlys på bordet og en arkaisk spådomstekst fra romanifolket, som er min idé, er opplegget fra Bannon noe av det mest interessante jeg gjør innenfor mentalmagi.

Albert Einstein

Bannon tar også for seg trikset "Einstein Overkill", klassikeren der Al Cohen visstnok lurte selveste Albert Einstein, men gjør det ikke med fyrstikker (Barrie Richardson) eller mynter (Al Koran). I stedet vender han tilbake til røttene og bruker kort, men gjør en vri der den gamle klassiske effekten avsluttes med en 3-ess-rutine som en overraskende "overkill", som det heter på tryllespråket. Effekten er sterk, men som den puristen jeg er, foretrekker jeg den opprinnelige rutine, alternativt Al Korans med mynter, men der jeg bruker to pengepunger i stedet, slik jeg gjorde det på et seminar i Magiske Cirkel for lenge siden.

Petter Northug

For de som er interessert i poker, skal du neste gang gripe fatt i Petter Northug, be om hans oppmerksomhet, og så skal du utføre Bannons "Riverboat Poker." Skimesteren og pokereksperten vil garantert miste både munn og mæle etter dette fantastiske nummer! Det står også til gull.

Selve heftet

Bannons hefte, som jeg skaffet gjennom Pegani, er lettlest. Teksten er instruktiv, og trinn for trinn leder forfatteren deg gjennom rutinene uten at du kaster bort tiden med ikke å forstå hva forfatteren mener. Fotografiene, som er tatt av Jessica Bannon, er tilpasset teksten på en smidig måte uten at du behøver å gå frem og tilbake i stoffet. Det engelske ordforrådet er ikke komplisert.

John Bannon: Six Impossible Things ble "Highly recommended" i The Linking Ring, januar 2011. Jeg understøtter anbefalingen. Kjøp heftet, studer rutinene og la deg inspirere av John Bannon. Tekster til fremføring, inklusive spennende rekvisitter, utvikler du selvsagt selv. Det er bare å bruke fantasien.

Hilsen

Kristine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar